Welcome to

MENTÁL - TÉMÁK

Az életünk során szinte biztos hogy bele fogunk futni… a mentálhigiénia leggyakrabban érintett témái. Ilyen például a szerelmi csalódások okozta traumák túlélésének kérdései. A SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSEK során ki fognak derülni a lehetőségeink. Ki fognak nyílni azok az ajtók, melyeket ha bátran kinyitjuk és belépünk rajtuk elég erősek leszünk, hogy megoldjuk problémáinkat. 

Jegyezzük meg azokat a belső állapotainkat, ahol jól érezzük magunkat. Ahol nyugodtak vagyunk, célok, tervek jönnek mennek és  boldogságot érzünk. A csalódás okozta szerelmi bánat egy végtelen összetett kérdésés, de az biztos, hogy tönkreteszi ezt az állapotot. A SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSEK ebben tudnak segíteni, hogy visszakapjuk saját magunk, visszakapjuk a magabiztos, nyugodt mindennapjainkat.

Várom kérdéseiket

A szerelmi csalódás

és a SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

A legfontosabb feladat, hogy a csalódás okozta stresszhelyzeti szorongás érzést oldjuk. A kliens vissza tudjon kanyarodni abba a – lehet már nem is remélt – kiegyensúlyozott, nyugodt lelki állapotba, ahol már önálló, magabiztos, a következményeket vállaló döntéseket tud hozni.

A párkapcsolati problémák okozta szerelmi csalódások… – nem gondoltuk volna, de ha már megtörtént, mit tegyünk mit tehetünk. Van segítség? Egyáltalán lehet segíteni a csalódás, a becsapás okozta traumán?

IGEN, tudunk tenni!

IGEN, van segítség!

A SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS. A MentálMost Alapítvány egyik célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a szerelmi csalódások okozta lelki sérülések kezelésében, megértésükben és hogy legyen elég erőnk az újra építéshez vagy egy másik színtéren az újrakezdéshez.

A SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSRŐL röviden ….

Egy szerelmi csalódás során, forgunk a múltban, nem tudjuk megélni a jelent és semmi elképzelés sincs a jövőt illetően. Akármilyen is volt, de akkor is egy társ egy másik „oldal” elvesztése hiányt produkál az életünkben. A bántáson, a kilátástalanságon kívül megjelenhet a magány érzése, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Nem kérdés, ha megküzdöttünk egy szakítással, a hirtelen jött szabadsággal is kezdeni kellene valamit. Átgondolni, hogy melyek azok a sarokpontok az életünkben, amelyeket tartanunk kell, hogy még egyszer ne lépjünk bele ugyanabba a pocsolyába.

Több olyan kérdés is felmerül a segítő beszélgetés során, ahol hangsúlyt kap az önértékelés, az énkép, az önérzet, vagy a személyes felelősségvállalás kérdése. Az egyik legfontosabb, hogy a fájdalmunk mellett reálisan lássuk a saját szerepünket, hibáinkat a történetben.

A személyes felelősségvállalást kiemelném, mivel, ha ez gyenge vagy a szerelmi csalódás okozta traumák miatt legyengült, akkor a családi és a közösségi kapcsolataink felé nyitni, és nem vesszük észre azokat a problémákat, melyek megoldása ránk vár.

A legfontosabb feladat, hogy a csalódás okozta stresszhelyzeti szorongás érzést oldjuk. A kliens vissza tudjon kanyarodni abba a – lehet már nem is remélt – kiegyensúlyozott, nyugodt lelki állapotba, ahol már önálló, magabiztos, a következményeket vállaló döntéseket tud hozni.

Hangsúlyozom a döntés az Ön kezében van!

Az alapítvány működése során szinte kivétel nélkül párkapcsolati problémák miatt fordultak hozzánk. Ezért döntöttünk úgy, hogy ez lesz az a téma, amely kiemelt figyelmet fog kapni a munkánkban. Vitathatatlan, hogy ez az ami magába tudja foglalni mindazt a fájdalom, bizonytalanság, stressz érzést, ami képes leszigetelni minket a „normális”, boldog, jól–léti  életvitelünktől.

Forduljanak hozzánk bizalommal,

Udvardy Zsolt

Mentalhigiéniai prevenciós specialista

+3630 2261017

Kapcsolat

Udvardy Zsolt

Adószám: 19297749-1-08 Bankszámla szám: 10700031-72574926-51100005 CIB;

Cím: 9024 Győr Kovács Margit utca 3 9/26

Phone: +3630 2261017

E-mail: udvardy.zsolt@mentalmost.hu

A közösség irányába

… ahogy a mentálhigiénia, a lelki-szellemi-testi egyensúly állapotának a kérdéseivel, úgy az alapítvány is olyan területekkel foglalkozik, melyek egymással kapcsolatban, esetleg kölcsönhatásban, egymást támogatva működnek. Szakály Melindával úgy alakítottuk az alapítvány tevékenységi köreit, hogy a mindennapi életünkbe szervesen kapcsolódjanak, és támogatni, segíteni tudják azt. Azon kívül, hogy az iskolai végzettségeim lefedik a működési területeket, úgy éreztem, hogy eljött az az idő, amikor a családom és a saját boldogulásom vonalába, már be tudom illeszteni a kifelé, más emberek irányába mutató, a közösségeket célzó tevékenységeimet. Ezeket igyekeztünk egy ernyő, egy alapítvány alá összegyűjteni, ami a MentalMost nevet kapta.